Home Wie? Wat? Hoe? Voor wie? Coaching Supervisie Intervisie Training Bedrijfsmaatschappelijk werk Links
 

 

Wat?

   

In mijn praktijk kun je terecht voor:

  • Opstarten intervisiegroep en begeleide intervisie.
  • Coaching voor medewerkers en leidinggevenden in bedrijfsleven, gezondheidszorg, welzijn, maatschappelijk werk, overheid en Onderwijs voor zowel midden– en hoger kader.
  • Geregistreerde supervisie- en leersupervisietrajecten (LVSC, landelijke vereniging supervisie en coaching, en NVMW, Nederlandse vereniging van maatschappelijk werkers).
  • Bedrijfsmaatschappelijk werk of vertrouwenspersoon.
  • Trainingen (bijvoorbeeld: motiverende gespreksvoering voor maatschappelijk werkers; interculturele gespreksvoering voor maatschappelijk werkers en frontofficemedewerkers; algemene methodiektrainingen voor maatschappelijk werkers).

Coaching, supervisie en bedrijfsmaatschappelijk werk
In coaching richt je je op datgene wat je wil bereiken in de uitvoering van je werk. Door supervisie leer je jezelf beter kennen in de beroepssituatie. Coaching is resultaatgerichter dan supervisie. Soms staat coaching in dienst van het realiseren van het beleid van de organisatie waarvoor je werkt, er zijn bepaalde doelen die moeten worden bereikt.

Anders dan supervisie is coaching meestal op de kortere termijn gericht. Ook kan een coach sturender en directiever zijn dan een supervisor en is er meer ruimte voor feedback en advisering.
Een bedrijfsmaatschappelijk werker beweegt zich tussen de doelen van de organisatie en die van de medewerker, houdt met beide rekening.

Een voorbeeld
Een maatschappelijk werker bij de verslavingszorg wordt geconfronteerd met agressie en gaat naar een deskundige. Die kan heel verschillend reageren.
In mijn rol als coach zal ik vragen: “Wat is je doel, wat wil je bereiken, wat heb je daarvoor nodig?”
Als supervisor vraag ik: “Wat gebeurde er met je toen die persoon boos werd? Wat merkte je, wat deed je, wat dacht je?”
Als bedrijfsmaatschappelijk werker, dan is mijn vraag: “In hoeverre heeft deze situatie invloed op je werkplezier en je gevoel van veiligheid op je werk? Wat heb jij nodig om je werk met plezier te kunnen blijven doen, wat wil jij hierin leren en wat kan de werkgever voor je doen?”

 

Contact

Annet Krosenbrink
coaching, supervisie en training
 
Zijpendaalseweg 85
6814 CG Arnhem 

telefoon
mobiel
e-mail

:
:
:

026 – 3519735
0612816877
ankro@xs4all.nl

Disclaimer....